Sucul de catina se consuma in combinatie cu cel de mere: cinci linguri de suc de catina, la un pahar de suc de mere. Tratamentele naturiste sunt fara indoiala alegerea oricarei persoane care sufera de o afectiune si doreste sa urmeze un tratament naturist pentru a evita slabirea imunitatii si alte complicatii ce pot aparea in urma tratamentelor medicamentoase!

La ce este bun sucul de catina?

*Imunitate si sensibilitate la infectii: cate trei linguri de patru ori pe zi.Bobitele de catina au efect antibiotic.

*Hepatita acuta, hepatita cronica, ciroza in face incipiente: o jumatate de pahar cu suc proaspta in combinatie cu o cana de decoct de ramuri (3-4  lingurite de ramuri uscate si maruntite la 1 l de apa se fierb 15 minute, se strecoara). Are efecte regenerative hepatice extraordinare; se beau 2 pahare zilnic, timp de 2 luni.

*Gripa, bronsita, pneumonie: zilnic, sase linguri cu suc de catina indoit cu miere pe stomacul gol. Mareste rezistenta organismului la febra, grabeste vindecarea.

*Depresie: cate un sfert de pahar de suc, dimineata si seara. Are un efect tonic.

*Infectii virale: ia cate trei linguri, de patru ori pe zi timp de 40 de zile.

Zdrobesti fructele proaspete, neaparat cu un instrument din lemn sau plastic, pentru ca metalul altereaza proprietatile catinei. Zdrobesti ( in vas de portelan sau de sticla) pana cand se formeaza o pasta foarte fluida, care se consuma imediat pentru a nu se oxida. De aceea e bine sa faci portii mici, pentru  cateva zile, pe care sa le tii le frigider. Sucul de catina se consuma in combinatie cu el de mere: cinci linguri de suc de catina, la un pahar de suc de mere.

Pentru un mic dejun sanatos poti opta pentru 100 de gr de branza proaspata, amestecata cu 125 de ml de suc din aceste fructe  si 15 gr de miere. Este un medicament-aliment recomandat in boli digestive, hepatice, renale si circulatorii, in diabet si obezitate.

Emanuela Negura