seminte de pinNu intotdeauna este sanatos sa slabim mult, dintr-0 data. Asa ca trebuie sa recurgem la metode mult mai usoare, insa care ne vor face sa slabim in mai mult timp. Asta presupune sa slabim 2 kilograme pe saptamana, si avem meniul pentru fiecare dintre aceste zile. Trebuie doar sa il urmam fara sa facem rabat de la miscarea zilnica si de la cei 2 litri de apa pe zi.

Luni:

Mic dejun: – 300 calorii

Pregatiti 2 pachete de fulgi de ovaz cu apa, se adauga 2 linguri de nuci tocate si 1 lingurita de sirop de artar.

Gustare
1 cana de ananas (fara adaos de zahar) si 2 linguri de nuci tocate

Pranz – 400 calorii
Pregatiti 200 g iaurt si 3/4 cana de fulgi de ovaz cu fructe uscate si nuci.

Cina – 400 calorii
Pizza cu rucola – adaugati doua lingurite de sos pesto pe un aluat de pizza din faina integrala, se coace pana prinde o culoare aurie, aproximativ 4 minute. Intr-un castron se pun doua frunze de rucola, 1/2 cana rosii tocate, 1 lingura nuci de pin, 1/4 ceasca fasole conservata alba (clatita si scursa), 1 lingurita de ulei de masline si sucul de la o jumatate de lamaie. Asezati amestecul finit peste pizza si bagati-o la cuptor.

Marti
Mic dejun – 300 calorii
Se amesteca 1 lingura de miere cu 200g iaurt din lapte degresat, 1 cana de zmeura congelata (dezghetata si neindulcita) si 2 linguri migdale feliate.

Gustare
-1 grapefruit intreg

humusPranz – 400 calorii
Savurati 1/2 cana de humus cu 1 felie de paine de grau integrala, 1/2 ceasca de castravete tocat, 1/2 cana ardei rosu tocat si 1/2 ceasca de mazare.

Cina – 400 calorii
Somon la gratar cu quinoa si sparanghel – gatiti sparanghelul, apoi luati cateva fileuri de somon si pregatiti-l la gratar. Intr-o oala separata se pune 1/2 ceasca de apa la fiert. Se adauga 1/4 ceasca de quinoa, se acoperă si se fierbe timp de 12 minute. Se amesteca impreuna cu sucul de la o jumatate de lamaie si 2 linguri patrunjel proaspat tocat, sare si piper dupa gust.

Miercuri
Mic dejun – 300 calorii
Se ia o cana de ceai verde (racit), 1/2 cana de bucati congelate de mango, 1/2 ceasca de ananas (proaspat sau conservat in suc propriu), se pun intr-un blender, si se amesteca pana la un amestec fin (puteti adauga si gheata). Serviti intr-un pahar si presarati cu nuci tocate.

Gustare
– O felie de branza cu continut scazut de grasime cu o felie de paine intergrala

Pranz – 400 calorii
Salata de spanac cu avocado si migdale – se amesteca sucul de la o jumatate de lamaie, 2 linguri linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust, se adauga 4 cesti de spanac, 1/2 avocado (cuburi) si 3 linguri de migdale.

Cina – 400 calorii
Sandwich cu branza de capra si legume – coaceti la gratar 3 felii de vinete, si cateva felii subtiri de ardei rosu. Se amesteca 3 linguri de branza de capra cu 1 lingura de patrunjel tocat proaspat si arpagic proaspat tocat. Imprastiati amestecul pe o felie de paine si pe partea de sus puneti legumele la gratar.

Joi
Mic dejun – 300 calorii
Iaurt cu banane si seminte de floarea-soarelui – amestecati 2 linguri de iaurt, 2 linguri seminte de floarea-soarelui, 1 banana mica (felii) si un varf de cutit de scortisoara.

Gustare
-1 mar mediu

Pranz – 400 calorii
Sandwich cu avocado si rosii – pisati 1/2 avocado, amestecati cu 1/4 cana de fasole alba conservata (clatita si scursa), sucul de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust. Se raspandeste amestecul de avocado pe doua felii de paine si se face un sandwich cu 4 felii de rosii si 1/4 ceasca de rucola.

nautCina – 400 calorii
Paste Primavera – se prepara 3/4 ceasca paste din grau integral, conform indicatiilor de pe pachet. Gatiti 1 dovlecel mic (felii), 1/2 ceasca de rosii tocate si 1 lingura de sos pesto timp de 5 minute. Se adauga 1 ceasca de spanac si 1/4 ceasca de naut (clatit si scurs) pentru inca 3 minute. Adaugati legumele sote la paste, se presara cu 3 linguri de patrunjel proaspat si o lingura de nuci de pin.

Vineri
Mic dejun – 300 calorii
Sandwich cu unt de arahide si miere – imprastiati 1 lingura de unt de arahide natural si 1 lingurita de miere pe o felie de paine (prajita). Serviti cu o portocala.

Gustare
-200g iaurt cu 1 lingurita de miere

Pranz – 400 calorii
Paine integrala cu pipet de curcan si miere – Amestecati 100 g de piept de curcan fiert cu 1/2 cana de spanac si 2 linguri de miere. Serviti cu 1/2 ceasca de struguri.

Cina – 400 calorii
Creveti prajiti in tigaie si broccoli cu orez brun – prajiti 8 creveti medii, 2 cesti de broccoli si 1 catel de usturoi (pisat) in 2 linguri de ulei de masline. Se pregateste in cuptorul cu microunde 1/2 ceasca orez brun, cu 2 linguri patrunjel proaspat tocat, 2 linguri de migdale feliate, sare si piper dupa gust.

Sambata
Mic dejun – 300 calorii
Spanac, oua si branza pe paine prajita – Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru gatit, se amesteca 2 oua, 2 cesti de spanac si 2 linguri de branza rasa. Serviti amestecul pe doua felii de paine prajita.

Gustare
-2 linguri de seminte de floarea soarelui

Pranz – 400 calorii
Supa de morcovi cu ghimbir si nuci – tocati marunt 450 g morcovi in fasii, 1 ceapa mica (tocata), 1 catel de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras, se pun cu 2 linguri de ulei de masline intr-o cratita timp de 8 minute. Adaugati 1/2 ceasca de apa si sare dupa gust. Se pune la fiert timp de 15 minute sau pana cand morcovii sunt fragezi. Se pune intr-un blender, se presara cu doua linguri de nuci si 1 lingura patrunjel proaspat tocat.

Cina – 400 calorii
Salata cu friptura si dressing de iaurt si branza albastra – puneti 100 g de muschi de vita la gratar, se taie in fasii. Se amesteca impreuna cu 1 cana iaurt, 2 linguri de branza albastra maruntita si piper dupa gust. Adaugati 4 cani de salata verde tocata, 1 ceasca de sos de rosii tocate. Asezati friptura pe partea de sus a salatei.

Duminica
Mic dejun – 300 calorii
Piure din afine si lapte. Luati 2 cesti de migdale, o cana de lapte, 1 cana de afine congelate si 1 lingura de miere, puneti-le intr-un blender si amestecati pana faceti un piure neted (puteti adauga si gheata). Serviti cu 8 nuci.

Gustare
-12 migdale

quinoaPranz – 400 calorii
Salata de quinoa – puneti 1/2 ceasca de apa intr-o cratita sa fiarba. Adaugati 1/4 ceasca quinoa, se acopera si se fierbe timp de 12 minute. Adaugati 1 cana de patrunjel proaspat tocat, 1 cana de rosii tocate, 1 ceasca de castravete tocat (cu coaja), 2 linguri de nuci de pin, 1 lingurita de ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper dupa gust.

Cina – 400 calorii
Pui cu mazare si suc de lamaie – se prepară 3/4 ceasca cereale integrale fettuccine, conform indicatiilor de pe pachet. Se gateste carnea de pui cu o lingura de unt. Adaugati 1 cana de mazare congelata si sucul de la 1 lamaie, dupa ce ati gatit mazarea, adaugati si carnea de pui si cerealele integrale fettuccine.

Asta e tot. Este un meniu boogat, foarte diversificat si este perfect pentru persoanele care doresc sa incerce noi alimente, toate acestea fiti siguri ca va fac bine in aceasta dieta.