beneficiile rodieiNu stim daca v-ati familiarizat cu rodia, acel fruct exotic rosu. Ei bine, este cazul sa o faceti, pentru ca are o gramada de beneficii pe care vi le voi expune mai jos. Pentru aceia dintre voi care inca nu au gustat o rodie, este un fruct din care se consuma doar semintele, iar acestea au un gust dulce-acrisor foarte placut. In plus, rodia contine o cantitate mare de antioxidanti, care stim cu totii ca sunt foarte benefici pentru organism.  Tocmai acesti antioxidanti sunt cei care ajuta la arderea grasimilor, lucrul care ne intereseaza pe noi cel mai mult. Ba mai mult, tot ei sunt cei care ajuta la modificarea metabolismului in sensul bun, de arderi mai intense.

Apoi, rodia este unul dintre foarte putinele fructe care nu cresc glicemia, asa cum au tendinta majoritatea fructelor. De aceea este perfect in lupta cu kilogramele si este indicat chiar si persoanelor diabetice. Mai departe, rodia este buna in scaderea colesterolului rau si la scaderea tensiunii arteriale. Toate acestea datorita substantei numita punicalagina pe care o contin rodiile. Aceasta ajuta foarte mult inima si coboara tensiunea arteriala. Iar ultimul beneficiu se adreseaza barbatilor. Se pare ca, in urma ultimelor cercetari, rodia ajuta semnificativ la prevenirea cancerului de prostata.

Ca sa alegeti o rodie coapta si buna pentru voi este necesar sa urmariti cateva aspecte. O rodie bine coapta trebuie sa fie integral rosie, dar fara pete negre, iar coaja nu trebuie sa fie foarte moale. Pentru a o desface mai usor trebuie sa urmati cateva instructiuni. In primul rand sectionati complet ambele capete, dupa care taiati coaja, la fel cum procedati in cazul portocalelor, in cateva locuri. Ca sa nu va stopiti, luati un bol cu apa si bagati rodia in apa si desfaceti samburii rosii sub apa. Astfel veti evita sa ii spargeti si sa va stropiti. Zeama de rodie pateaza foarte tare.

Tot ce va mai spun este pofta buna la rodie! Va va placea de la prima incercare.