fitnessPentru ca anotimpul cel mai iubit a sosit si ce e in plus nu trebuie lasat la vedere, multe dintre femeile care au inceput sau doresc sa inceapa diete, pentru a elimina kilogramele in plus, uita sa isi stabileasca cateva reguli esentiale dupa care isi pot crea o dieta personalizata chiar, fara prea multa strictete, si cu rezultate vizibile. Din acest motiv, am decis sa prezint cateva reguli, care odata respectate vor deveni prioritati, in momentul in care  vom decide sa alegem o dieta echilibrata sa ne pastram si sanatatea.
1. Mancati la ore fixe, fara gustari intre mese
2. Nu efectuati o alta activitate cand mancati (nu va uitati la televizor, nu cititi,s.a.m.d.) Mancati fara graba si mestecati bine alimentele.
3. Este preferabil sa mancati de 4 ori pe zi o cantitate mai mica de hrana, decat de doua ori sau doar o data, dar mult!
4. Masa de seara trebuie servita cu cel putin 2 ore inainte de culcare.
5. Beti cel putin 2 l de lichide necarbogazoase, neindulcite pe zi (apa plata, ceaiuri cu antioxidanti naturali)
6. Renuntati definitiv la zahar,alcool si paine. (daca nu puteti renunta la paine treceti pe paine neagra si limitati-va la o singura felie, prajita, la o masa)
7. Renuntati la grasimi animele sau vegetale si la prajeli. Excludeti din alimentatie produsele din uleiuri hidrogenate (margarina, branza de tip feta din sau cu adaos de uleiuri vegetale hidrogenate)
8. Renuntati la produsele din carne provenite de la animale modificate genetic. (Cautati furnizori de produse BIO.)
9. Renuntati la excesul se sare, inlocuiti sarea cu mirodenii si verdeturi
10. Faceti miscare zilnic. O ora de fitness sau cel putin o plimbare de 30 minute zilnic. Ideal seara, inainte de culcare.
Nu uita-ti ca cel mai important lucru, in momentul in  care doriti sa incepe-ti o dieta este acela ca sanatatea si mintea sunt dependente una de cealalta, deci este important sa exersati atat fizic cat si mental pentru a obtine rezultatele dorite, adica sa apela-ti in primul rand la vointa si la respectul de sine.
Va doresc mult succes si sper sa ne gaseasca vara sanatosi si energici!
Negura Emanuela