Organismul nostru se simte cel mai bine cand  ii este oferita o nutritie echilibrata care implica 5 mese pe zi – sunt indicate mesele mai mici, dar mai dese , in care intra o varietate de alimente din care nu trebuie sa lipseasca cerealele integrale, fructele si legumele.

Deci cum vom manca sanatos?

Este foarte important sa existe 5 mese pe zi, 3 principale si 2 gustari, deoarece este mult mai indicat sa mancam mai des, dar mai putin, decat sa nu mancam nimic toata ziua si apoi sa luam o cina copioasa cand ajungem seara acasa si ne relaxam. Este foarte important de asemenea sa nu sarim peste micul dejun pentru ca aceasta este o masa mai completa, cand putem manca si paine, si carne, si ceva dulce. Daca suntem foarte ocupati si nu putem lua un pranz complet trebuie sa mancam macar un iaurt cu o felie de paine de secara. Cele doua gustari din timpul zilei ar trebui sa fie fructe mai dulci in prima jumatate a zilei si mai acre in a doua.

5 Alimente pentru o Nutritie Corecta:

Varful “piramidei” este ocupat de nelipsitele fructe si legume proaspete. Pentru a putea sa ne prelungim viata trebuie sa mancam cat mai multe alimente crude, deoarece acestea contin enzimele necesare bunei functionari a organismului. As adauga apoi, pe locul 3, carnea alba, in special pestele si curcanul, apoi cerealele integrale si, nu in ultimu rand, apa. Desi este pe ultimul loc in acest top, hidratarea este foarte importanta. Dar asta ni se spune si cand ne apucam de o dieta de slabit, ca ar trebui sa bem cat mai multa apa, chiar si atunci cand ne este foame. Asa ca m-am gandit instantaneu ca acest regim nutritional este si el un fel de regim de slabit.

Sfatul Nutritionistului

Sanatatea nostra este cel mai important element al unei vieti lipsita de griji! Din acest motiv este extrem de importanta o documentare exacta, asupra alimentatiei corecte, dar de multe ori, multitudinea de informatii care o gasim in reviste sau pe site-uri nu face decat sa ne simtim neputiinciosi. Asa ca inainte de a ne apuca de regimuri de slabit este vital sfatul unui specialist, sau nutritionist!

Negura Emanuela