In aceasta zi a venit randul nativilor din zodia berbecului pentru a afla cele mai utile sfaturii necesare pentru o dieta sanatoasa si eficace.
Personalitatea
Femeile berbec adopta o noua dieta cu entuziasm, dar daca nu slabesc rapid, isi pierd curand interesul si renunta, deseori in favoarea unei alte diete. Nevoia de a incerca lucruri noi le face sa adopte diete fade. Firea lor impulsiva si aversiunea fata de restrictii sunt responsabile pentru dificultatea cu care berbecii respecta regimurile de slabire suficient timp pentru a slabi.
Incercarea de a slabi este soldata cu succes atunci cand berbecii isi folosesc numeroasele calitati de care dispun: atractia fata de provocari si dorinta de a reusi in tot ce isi propun.
Preocuparea fata de sanatate si aspectul fizic face ca obezitatea sa fie inacceptabila pentru nativele berbec. Vointa puternica de care dau dovada este de un real ajutor in curele de slabire.
Dieta
Dieta recomandata pentru berbec trebuie sa fie bogata in proteine, avand drept principala sursa carnea de peste. In schimb, carnea rosie ar trebui evitata de nativele acestei zodii.
Condimentele si excitantele (lichior, vin rosu) sunt doi inamici ce trebuie evitati, deoarece afecteaza rinichii. In schimb, salatele proaspete (din rosii, spanac, etc.) si sucurile de fructe (mar, struguri) au rolul de a controla acidoza datorata metabolismului accelerat.
Fiind predispuse la deficienta de potasiu, nativele din berbec trebuie sa consume suficiente fructe si legume proaspete.
Pentru nativii berbeci:
Personalitate

Ideea de a incepe o dieta nu il atrage pe barbatul berbec. Intrucat nu suporta restrictiile, acesta va avea mare dificultati in respectarea unei diete pana la capat. Nativul berbec incepe cu entuziasm noi proiecte, dar se plictiseste in scurt timp.
In schimb, firea sa competitiva il ajuta sa atinga obiectivele fixate. Barbatul berbec va lua initiativa de a incepe un regim de slabire imediat ce observa cel mai mic semn de ingrasare.
Dieta
Nativii berbec ar trebui sa aleaga o dieta bogata in glucide, care sa le furnizeze toata energia de care au nevoie. Datorita firii energice de care dau dovada, berbecii reusesc sa arda foarte repede caloriile consumate.
De asemenea, dieta recomandata este una variata, pentru a preveni plictiseala ce se instaleaza cu rapiditate la aceasta zodie.
Activitatea fizica pentru berbec
Sportul nu este o problema pentru puternicul si energicul berbec. Exercitiile fizice intense sunt potrivite pentru acest semn al zodiacului. Sporturile de competitie, cu un grad de risc sunt cele mai indragite de barbatii berbec – alpinismul, intrecerile, boxul, artele martiale, luptele corp la corp.