dieta cu banane si laptedieta cu banane si lapte a luat forme diferite, in ultimele opt decenii, dar cea mai populara este o dieta care consta din doar doua sau trei banane consumate cu un pahar de lapte degresat de cel putin trei ori pe zi. In aceasta dieta ar trebui sa beti multa apa, deoarece banenele pot avea un efect de constipare.

Informatii nutritionale pentru banane si lapte
Dieta contine mai mult de 1.000 de calorii pe zi, in functie de numarul de banane pe care le mancati. O banana medie contine aproximativ 100 de calorii, 1,5g proteine, 0,5g grasimi, carbohidrati 27g, 3g fibre, 14,5 grame de zahar natural.

Profilul nutritional al laptelui poate varia foarte mult in functie de tipul ales. Ideal pentru pierderea in greutate este laptele degresat scazut in grasime. Un pahar de lapte degresat contine 85 de calorii, 8.25 g proteine, 12 g carbohidrati, 12.5 grame de zahar natural. Deci, daca mancati sase banane si trei pahare de lapte veti consuma mai putin de 800 de calorii pe zi. Acest lucru va duce la pierderea semnificativa in greutate, dar, de asemenea, va poate face irascibili.

Beneficiile dietei cu banane si lapte
O dieta de banane si lapte are unele avantaje datorita proprietatilor nutritive ale laptelui degresat si banane. Bananele sunt o sursa buna de potasiu, care poate stabiliza tensiunea arteriala si imbogatirea de fier a hemoglobinei in sange. Laptele degresat este potrivit intr-o dieta, deoarece contine o multime de proteine si nu grasimi. Proteinele pot ajuta sa va simtiti plini pentru o perioada mai lunga de timp. Timp de doua zile in care tineti aceasta dieta veti putea pierde in greutate aproximativ 1 kg.

Optiunea dietei cu lapte si banane timp de trei zile
Dieteticianul britanic Jane Griffin a dezvoltat o dieta de trei zile, cu lapte si banane. Dieta este utilizata pentru recuperarea mucoasei gastrice in tractul gastro-intestinal si de a reduce retentia de lichide. Planul de trei zile al dietei foloseste restrictii de baza privind caloriile, constand din trei banane si trei pahare de lapte degresat pe zi consumate in monoterapie sau in amestec de shake.

Riscurile potentiale ale dietei
Aceasta dieta este lipsita de multe substante nutritive esentiale si vitamine si nu ar trebui sa fie utilizate fara adaugarea unor multivitamine. Acesta poate fi foarte scazuta de calorii, ceea ce poate reduce nivelul de zahar din sange.

Daca aveti ameteli sau greata, mancati ceva si cereti sfatul medicului. Desi exista unele beneficii de a manca banane si lapte degresat, dieta nu ofera o gama larga de substante nutritive si ar trebui sa fie urmata pentru o perioada scurta de timp. Consultati intotdeauna medicul dumneavoastra atunci cand doriti sa faceti o schimbare drastica in obiceiurile dvs alimentare.