dieta in cuplu

Cand urmezi o dieta si nu esti singur, frustrarea si rabdarea devin arme de care tu te folosesti pentru a lupta cu kilogramele in plus, mai ales daca unul il sprijina pe celalalt. Doctorii specialisti in nutritie si nutritionistii, recomanda acesta dieta in cuplu pentru ca viata de cuplu presupune diferite activitati facute in doi:  impreuna face-ti cumparaturile, gatiti impreuna, merge-ti la restaurant, activitatile de zi cu zi si cele sportive sunt facute tot impreuna. Daca efectul unei vieti care tinde spre sedentarism incepe sa isi faca simtitia prezenta prin luare in greutate, este absolut necesar sa fiti impreuna si sa luptati  pentru arderea lor.

Este important sa fiti stimulati si sa incepe-ti cu un set de reguli care poate contine cateva pedepse pentru cel care greseste primul sau pentru cel care nu respecta un consum de lichide sau de alimente trisand. Un element motivant pentru amandoi poate fi bineinteles si recompensa, ca de exemplu primul care reuseste sa slabeasca sa primeasca un cadou scump.

Pentru o atentie selectiva a regimului este necesar sa punem accentul pe calitatea mancarii si nu pe cantitate. Ideile de baza a fiecarei diete sunt supravegherea portiilor, alegerea corecta a alimentelor si consumul de legume si fructe proaspete.

Pentru a pregati o masa delicioasa si sanatoasa optati pentru portii mici dar aranjate cu dichis si cu aport energetic echilibrat, pentru ca aspectul mancarii este foarte important. De exemplu puteti opta pentru o cina delicioasa compusa din crap sau ton cu legume asezonate , in loc de o friptura plina de grasime si calorii. Este bine sa va spuneti unuia celuilalt slabiciunile pentru ca sa pute-ti elimina din cosul din cumparaturi, tentatiile cum ar fi: ciocolata, frisca, biscutii, semintele care ingrasa si toate alimentele care pot dauna dietei.

Nu este indicat sa va impune-ti sa nu mancati deloc alimentele preferate: de exemplu: pizza, paste, deserturi, si doar sa micsorati portiile si sa adaugti fructe si legume la fiecare masa. Acest tip de alimentatie este cel mai indicat pentru o stare de echilibru in cuplu.

Emanuela Negura