Beneficiile oferite de carnea de prepelita si de ouale de prepelita sunt recunoscute din punct de vedere medical, iar efectele lor tamaduitoare sunt recunoscute si acceptate de medicii specialisti in alimentatie si sanatate.
Oul de prepelita revitalizeaza organismul indiferent de varsta, avand in compozitia s-a un intreg complex de vitamine A, B, D3, E, calciu, zinc si potasiu. Unii cercetatori sustin ca oul de prepelita ar favoriza dezvoltarea in organism a unor anticorpi(imunoglobina E),responsabili de aparitia unor reactii alergice. Ouale de prepelita se folosesc benefic si in perioada pre si post natala, cat si dupa interventii chirugicale si/sau radioterapii.
Ouale de prepelita sunt un real ajutor in momentul in care dorim sa incepem o terapie bazata pe o alimentatie sanatoasa, pentru ca nu sunt medicamente de sinteza, fiind usor asimilate de ficat si nu obosesc rinichii, pancreasul sau alte organe.

Oul Dietetic!-  oul de prepelita este singurul ou dietetic pentru ca are in compozitia proteine si glucide care pot fi consumate si in afectiunile diabetice sau alte boli in care glucidele sunt interzise. Contine un agent anticolesterol care curata vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv vasele saguine cerebrale.

Cum se face o dieta cu oua de prepelita?
Aceasta cura se face in functie de varsta si de boala fiecaruia.
Ouale de prepelita se beau crude, cu galbenusul intreg, dimineata pe stomacul gol, prin intepare sau amestecate cu putina miere sau cu zeama de lamaie.

Exista mai multe cicluri de dieta.
-pentru copiii intre 1-3 ani respectiv 3-7 se recomanda un numar de 60 de oua de prepelita care sa fie consumate intr-un interval de 30 de zile respectiv de 20 de zile.
-pentru copiii intre 8-10 ani se recomanda un numar de pana la 90 de oua care sa fie consumate intr-un interval de 90 de zile.
-pentru adolescentii intre 16-18 ani se recomanda consumul a 120 de oua intr-un interval de 26 de zile.
-pentru adulti se recomanda cura cu 240 de oua de prepelita care sa fie consumate intr-un interval de 50-61 de zile.
Este extrem de important sa se consume numai oua proaspete de o zi pentru aceasta cura. Din acest motiv trebuie sa aveti o sursa sigura de unde sa va aprovizionati pentru a nu intrerupe acest tratament.

Emanuela Negura