Nu astepta sa treaca iarna ca sa te improspatezi din cap pana in picioare! Poti  urma un recital de detoxifiere chiar acasa la tine, sa adopti o alimentatie sanatoasa cu ingrediente usor de gasit chiar prin camara proprie! Aceasta cura de detoxifiere este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, pentru proprietatile ei cicatrizante si toxifiante.

Cum preparam cura cu argila? Pentru cura interna: se pune o lingurita de argila( gasesti la magazinele de tip plafar), intr-un pahar cu apa si se lasa de  dimineata pana seara. Pentru apa de gura: pune doua linguri de argila de cu seara (opt ore) intr-o jumatate de litru de apa. Dimineata , agita energic ca sa se omogenizeze cat mai bine.

Cum se face cura?  Se prepara in fiecare zi. In primele 7 zile, se consuma numai apa limpede din paharul cu argila, fara sedimentul de pe fundul paharului, inainte de masa cu 20-30 minute. Dupa aceasta perioada de acomodare, se consuma tot continutul paharului, amestecand pentru omogenizare.  Cu apa de gura se clateste gura 7-10 minute in fiecare dimineata.

Pentru ce este buna aceasta cura cu argila unul dintre alimentele albe folosite in diverse terapii naturiste? Aceasta cura care este indicat sa fie tinuta aproximativ trei saptamani este foarte indicata pentru a inlatura asteniile si va scapa de stresul zilnic. Scapa organismul de toxine, mentine si amplifica tonusul fizic si psihic. Diminueaza simptomele gastritei si ale ulcerului gastric. Formeaza un fel de pelicula in stomac, un strat protector, care calmeaza rapid durerile si cicatrizeaza peretii gastrici lezati. Pe perioada curei este interzis consumul de grasimi, alcool, cafea si antibiotice. In primele zile, urina si scaunul pot avea miros si culoarea modificate. Cura nu este recomandata femeilor la menstruatie.

Sfat: Nu prepara argila in vase de metal, plastic sau teflon. Foloseste doar vase din portelan sau lemn!

Emanuela Negura