Cel mai eficient mod de a elimina cearcanele este machiajul! Asadar tine la indemana o astfel de trusa pentru urgente! Cand vorbim de cearcane, ne referim indeosebi la cauzele acestora care sunt diverse, de la un somn precar la oboseala,o dieta neadecvata sau afectiuni interne de deshidratare. Toate acest efecte pot fi tratate, ascunse dar si preintampinate cu o dieta echilibrata si un somn relaxant. Daca iti doresti un somn relaxant, poti consuma inainte de culcare un ceai de sunatoare. Insa si un machiaj profesionist are rolul sau! Iata deci cateva trucuri:

*Alege o crema de fata potrivita: aplica in jurul ochilor o crema speciala pentru cearcane si pungi bogata in retinol, vitamina C sau K. Acestea contribuie la drenarea pielii si diminueaza pigmentarea.

*Fondul de ten: Cu o putere mai mica decat fardul corector, in cazul cearcanelor moderate, este suficienta folosirea lui. Aplicat intr-un strat subtire, fara a depasi zona ochilor vei obtine rezultate uimitoare.

*Acoperire totala: fardul corector trebuie sa fie putin mai deschis comparativ cu fondul de ten si sa aiba o nuanta calda-galben piersica. Aplica-l cu o pensula dintr-un colt al ochiului in altul, presand cu degetul pentru o fixare eficienta.

*Fixarea corectorului: poti aplica o tusa de pudra pulbere, astfel incat sa fixeze corectorul, insa fara a evidentia ridurile fine. Indicat este sa te feresti de culorile albastre sau mov pentru fardarea ochilor, indicate fiind culorile naturale de bej sau auriu fin.

Emanuela Negura