Mancatul in fata calculatorului, interminabilele telefoane, stresul si mai ales comoditatea, ii determina pe cei care lucreaza intr-un birou, sa manance in  fata calculatorului. Un lucru grav din multe puncte de vedere:

a.Din cauza stresului la care esti expus sau a faxurilor si telefoanelor intarziate ramai lipit de birou si incepi sa mananci tot felul de alimente care iti pica in mana, gen: batoane de ciocolata, seminte de tot felul sau burgheri, care nu fac altceva decat sa iti consume energia.

b. O pauza de masa este idicata chiar si de doctorii nutritionisti, pentru ca in momentul in care consumi alimente, corpul tau trebuie sa aiba o anumita pozitie si in felul acesta, nu acorzi atentie cantitatii de alimente pe care le consumi.

c. Bacteriile si bolile create de lipsa de igiena nu intarzie sa apara. Telefonul computerul sau mouse-ul sunt cele mai murdare, fiind utilizate ore in sir de mai multe persoane.

Totusi, o solutie putem gasi pentru a evita micile neplaceri si riscuri ale imbolnavirii. Este important sa urmarim indeaproape nevoile noastre, si sa tinem cont de sanatate, acordand o importanta mare alimentelor consumate ( fara excese de zaharuri sau lipide); opteaza pentru un pranz pregatit de tine, acasa, bogat in nutrienti si care sa iti ofere energie pentru intreaga zi. Daca ai o ora libera pentru pranz profita pentru o plimbare sa iti recreezi creierul, iar cand te intorci dezinfecteaza-ti biroul cu servetele igienizante, pentru a tine la distanta bacteriile. Daca esti prins in multe activitati si obisnuiesti sa mai rontai cate ceva, obisnuieste-te sa pui un cos cu fructe la indemana, astfel incat sa eviti gustarile nesanatoase.

Pentru majoritatea europenilor masa de pranz este considerata un rasfat si un moment de relaxare, pentru ca orele de munca te solicita din plin! Incearca sa iti creezi o prioritate pentru a te simti bine chiar si la birou, mancand ceva sanatos si invita-ti colegii la o scurta plimbare pentru un moment de relaxare!

Emanuela Negura